Als lunch, avondeten of als bijgerecht bij een BBQ: deze heerlijke bulgur salade is zo gemaakt en zit vol goede voedingsstoffen.
Ingrediënten:
250 bulgur
250 gram Cherry tomaten
3 bosuien
75 gram rucola
2 avocado's
1 komkommer
2/3 eetlepels olijfolie
citroen
peper
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de cherrytomaatjes en snij de bosuitjes in dunne ringen. Snij de komkommer in kleine blokjes en snij ook kleine blokjes uit de avocado. Let op: avocado's kan je heel makkelijk snijden, dus doe dit met een gewoon botermes om ongelukken te voorkomen.
Meng de cherrytomaatjes, komkommer, avocado, bosui en rucola door de bulgur. Voeg als laatst de olijfolie toe en breng de salade op smaak met sap van de citroen en peper.
Tips en ideeën
Dit recept is voor 4 porties. Je kan het dus makkelijk maken voor jouw hele gezin, of tot 2 dagen in de koelkast bewaren als een snelle meal prep. Als je het bewaard is het wel zo lekker om de avocado op de dag dat je het eet er pas bij te doen. Dit recept kan je ook heel makkelijk in grotere porties maken. Zoals bij ieder recept kan je variëren naar smaak. Ik vindt het zelf het lekkerst om alleen het groene deel van de bosui te gebruiken. Je kan wat gebakken kip of biefstuk toevoegen voor wat meer eiwitten, of wat feta/witte kaas voor de smaak. Zoals het recept hierboven is beschreven bevat het maar 500kcal per portie.
Eet smakelijk!
Yorumlar