Makkelijk en snel een verantwoord tussendoortje bakken? Dan moet je dit recept eens proberen. Waar de winkel vol ligt met ongezonde tussendoortjes met bakken vol suiker is dit een fijn alternatief. Heerlijk als snack op de bank, of voor mee naar het werk!
Ingrediënten:
3 a 4 rijpe bananen
3 eieren
1 theelepel vanille-extract
3 theelepels bakpoeder
100 gram volkoren tarwemeel
50 gram havermout
2 Eetlepels honing
Kaneel
Snuf zout (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden 4D (hetelucht).
Prak 3 bananen fijn met een vork en doe die in een ruime kom.
Voeg de eieren, het vanille-extract, de bakpoeder en kaneel toe. Meng dit er door en voeg beetje bij beetje het tarwemeel en de havermout erbij. Meng dit tot een egale massa. Dit kan gewoon met een pannenlikker of lepel/vork.
Vet de cakevorm in en schenk daarna het mengsel er in.
Optioneel: snij een vierde banaan en leg die horizontaal in het midden bovenop de cake.
Bak het bananenbrood in de oven, dit duurt ongeveer 50-55 minuten.
Je kan controleren of het bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uitkomt is hij gaar. In principe moet je het bananenbrood altijd even laten afkoelen en dan kan je hem snijden en eten, maar begrijpelijk als je niet kan wachten met eten. Geniet er van!
Variatie
In bananenbrood kan je zo'n beetje alles toevoegen wat je lekker vindt.
Je zou de honing kunnen vervangen voor dadels, dan heb je net wat meer vezels en micronutriënten. Als je een wat zachtere bite wil kan je de havermout vervangen door tarwemeel. Ook kan je naar smaak rozijnen, appels en noten toevoegen. Citroenrasp kan erg lekker zijn in een bananenbrood. Wil je gaan voor een extreem lekkere versie? Doe er dan chocolatechips in. Niet zo heel gezond....wel erg lekker.
Je kan de cake in een luchtdichte trommel doen en een paar dagen bewaren.
コメント